Eredmények

A legnagyobb somlói galuska
2001. szeptember 14.-én a Bókay-kertben elkészítették a világ legtöbb nyersanyagából készített somlói galuska nevű édességét A somlói galuskát 3 méter átmérőjű tálon készítette el Racsits Erhart, Budapest XIX. Bocskai utcai pavilonsor C/3, a Dudi Cuki cukrászda mestercukrásza öt főből álló csapatával. 6 óra 15 perckor elkezdődött a készítés, ami 11 óra 10 percig tartott és az alábbi összetevőkből állt össze az édesség:

80 kilogramm elősütött, háromféle (diós, sárga és kakaós) piskóta,
101 kilogramm tejszín,
118 kilogramm (kakaóból, cukorból, tejből és vajból álló) csokiöntet,
10 kilogramm cukrozott narancshéj,
8 kilogramm mazsola,
8 kilogramm dió,
8 kilogramm rum,
60 kilogramm sárga krém, amely mindösszesen: 393 kilogramm nyersanyagot jelent.
Az elkészült édesség szabályos 12 szög alakú tálon került elhelyezésre, melynek sugara 150 centiméter, oldalhosszúsága 77 centiméter volt. Az édesség a tál közepén 20 centiméter magasságot ért el. Mindez képeken is látható:


A legnagyobb arany galuska
2003. szeptember 13.-én a Bókay-kertben